Vi er avhengige av mye for at dagliglivet skal gå rundt. Rent vann i springen, lys og varme er gjerne noe av det vi tar for gitt i våre hverdagsliv. Er du forberedt, tar du vare på egen og andres sikkerhet. Du bidrar til at kommunen kan hjelpe dem som trenger hjelp mest.
Egenberedskap handler om å være forberedt på små forstyrrelser i hverdagen til større kriser.
Kan du klare deg selv ei uke dersom krisen rammer?
Bruk gjerne sjekklisten du finner i den nye brosjyren alle husstander får i postkassen denne uken, for å få oversikt over egen beredskap.
Se sjekklisten for hva du bør ha hjemme (sikkerhverdag.no)
Få oversikt
– De aller fleste bruker noe tid på å bygge opp et godt lager, men mange av oss har mye allerede uten at vi tenker at dette inngår i et lager, sier Susanne Larssen, beredskapsleder i Sola kommune.
Sammen er vi mer forberedt
I tillegg til å planlegge for vann, mat og varme, er det lurt å skaffe seg en beredskapsvenn som du kan planlegge sammen med. Noen kan dekke ulike behov bedre ved å gå sammen.
– Jeg vil oppfordre til å ta en prat med naboer, venner og familie om hva som kan skje og hvordan dere sammen kan håndtere det. Sammen står vi bedre rustet til å håndtere uventede situasjoner, sier Larssen.
Fysiske oppmøtesteder
Et langvarig strømbrudd eller problemer med vannforsyningen kan få stor innvirkning på innbyggere og på hvordan vi i kommunen leverer våre tjenester. Dersom telefon og internett skulle slutte å fungere, har Sola kommune fysiske oppmøtesteder for informasjon fra kommunen:
- Sola kulturhus, Kongshaugvegen 32
- Dysjalandhallen, Tjeltavegen 3
- Tanangerhallen, Tananger ring 46
Et eller flere av disse stedene kan bli tatt i bruk, avhengig av situasjonen.
Årlig informasjonskampanje
Vi er alle en del av Norges beredskap. Egenberedskapsuka er en informasjonskampanje som arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner, statsforvaltere og sivilforsvarsdistrikter over hele landet.
(dsb.no)