Tverrfløyten er rett og slett et langt rør bestående av tre deler. Vi blåser på tvers av et hull i munnstykket, som på en flaske, og trykker på klaffer med fingrene for å lage forskjellige toner.
Hva gjør vi på timen?
Vi lærer først å få lyd på munnstykket, deretter hele instrumentet. Så lærer vi én og én tone, og samtidig hvordan den skrives med noter. Vi øver på å puste og blåse godt, få fin lyd, og etter hvert lærer vi flere og flere melodier.
Hvem kan delta?
Det kreves mye luft for å spille fløyte, så vi begynner vanligvis med elever fra 3. klasse og oppover.
Hva trenger du?
Kulturskolen har fløyter til utleie. Se oversikt over priser.
Etter hvert må eleven ha en fløytebok som vi bruker i undervisningen.
Læreren forteller deg hvilken bok du skal kjøpe.
Vedlikehold av fløyten
Fløyten skal tørkes raskt inni med en tynn klut, for eksempel et lommetørkle. På utsiden tørker vi også av med tørr klut. Fløyten skal ikke pusses med sølvpuss eller vaskes med vann.
Hvordan er undervisningen organisert?
Vi tilbyr undervisning individuelt eller i små grupper på 2-4 elever, ut i fra hva som er praktisk mulig og pedagogisk hensiktsmessig. Til konserter og prosjekter har vi ofte samspill, og øver da periodevis i grupper.
Undervisningen foregår i kulturskolens lokaler på Sola kulturhus. Elevene får også mulighet til å opptre på små og store arrangementer, både i nærmiljøet og på kulturhuset.
Fløyte er et flott soloinstrument, men egner seg også ypperlig til samspill. Mange fløyteelever velger å gå i Skolekorpset Sola, og da får de opplæringen i kulturskolen ’på kjøpet’, med samspill og fint sosialt fellesskap i korpset.
Mer informasjon
Søk plass