Når må du ha serveringsbevilling?
Kafeer, kantiner, gatekjøkken, foodtrucks, bakerier, puber, servering på bensinstasjoner og andre som skal servere mat og drikke må søke om en serveringsbevilling.
Kravet til serveringsbevilling gjelder både for utendørs og innendørs servering, og også for selvbetjening. Dere trenger ikke å ha sitteplasser for å bli regnet som et serveringssted og det samme gjelder om det kun serveres alkoholfri drikke.
Du skal ikke ha serveringsbevilling når virksomheten er av sporadisk karakter. For eksempel trenger du ikke bevilling for å selge vafler på skolekorpsets loppemarked.
Søk om serveringsbevilling her
Dette må du gjøre før du søker om serveringsbevilling
Du må skaffe alle disse vedleggene før du sender søknaden og de skal legges ved:
- Bekreftelse på bestått etablererprøve for daglig leder (styrer).
- Firmaattest
- Målsatt tegning over serveringsstedet, inne og ute.
- Leiekontrakt
- Kopi av meldeskjema til Mattilsynet for oppstart av virksomhet.
Etablererprøven
Før du søker om serveringsbevilling må du dokumentere at det er ansatt en styrer som har bestått etablererprøven. Følg lenken til Rogaland brann og redning IKS for prøvedatoer og mer informasjon.
Vilkår for å få serveringsbevilling
- Eier og daglig leder må ha uklanderlig vandel for bevillingsselskap.
- Daglig leder for serveringsbevillingen må være myndig og ha bestått etablererprøve for serveringssted.
Hvor lang tid tar det før søknaden blir behandlet?
- Saksbehandlingstiden for søknader om serveringsbevilling er normalt fem uker.
- Saksbehandlingstiden regnes fra det tidspunkt søknaden er fullstendig.
- Når søknaden er fullstendig, sendes den til uttalelse til politiet.
- Behandlingstiden kan bli lenger dersom politiet har bemerkninger til saken, eller dersom du gjør endringer underveis i saksbehandlingen.
Lover og regler
Oversikt over lover og regler som gjelder for serverings-, salgs- og skjenkesteder
Har du spørsmål?
Ta kontakt med Morten E. Hansen.
990 14 386
morten.hansen@sola.kommune.no